Ánnonsa
umea-kommun-plats-desktop- NOURAT

3/17 Ny chefredaktör

Katarina

Hej Katarina, grattis till världens roligaste jobb! Från och med nästa nummer är du chefredaktör för Nuorat, hur känns det?

– Hej och tack! Det känns roligt och spännande. Det ska bli kul att få göra tidning igen, jag är svag för tidningsvärlden.

Ja just, det du var ju redaktör för Samefolket i många år, vad tror du är största skillnaden mellan Samefolket och Nuorat?

– Den största skillnaden är väl att det är en annan målgrupp. Nuorat är ju en ungdomstidning, så det vill ju till att jag inte gör en Samefolket 2.0 av Nuorat, men jag lovar att göra mitt bästa för att det inte ska hända. Det är också en utmaning att det är fyra utgivningar per år, som det ser ut nu. Det kan vara nog utmanande att göra en månadstidning och vara både aktuell och intressant och nu har jag bara fyra gånger på mig på ett år att göra världens bästa ungdomstidning.

Vad har du hunnit göra sedan du slutade på Samefolket för två år sedan?

– Jag har hunnit med att jobba som frilansjournalist och det senaste året har jag jobbat som planeringsredaktör på Sameradion & SVT Sápmi. Det var otroligt lärorikt på många sätt och det var väldigt kul att få en inblick i hantverket att göra radio och tv. Nu är jag egen företagare igen och jag ser fram emot att få skriva och producera texter.

Pia, hur känns det att sluta på Nuorat?

– Det känns både vemodigt och ganska spännande. Det är bland de roligaste jobb jag har haft. På inget annat jobb har jag haft kontakt med så roliga och kreativa människor. Samtidigt känns det spännande att Nuorat får går vidare och växa med dig.

Har du några tips att ge mig som ny chefredaktör?

– Go wild and crazy. Med Nuorat är det möjligt att göra något som ingen annan gjort förut. Och njut!

Lycka till på det nya jobbet, Katarina!

– Tack Pia! Vi hörs!

– Ja, det gör vi!